Skip to content

Βασική Υποστήριξη Ζωής - ΚΑΡΠΑ / Απινιδωτής

Basic Life Support – BLS | CPR / AED

Ένα πρόγραμμα όπου χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα, στοχεύει στην εκμάθηση σωστής και ποιοτικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης καθώς και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος είναι σε θέση να αναγνωρίσει μία Καρδιακή Ανακοπή και να γίνει ο πρώτος και βασικότερος κρίκος της Αλυσίδας Επιβίωσης χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που έχει λάβει. Ο εκπαιδευόμενος ως πρώτος ανταποκριτής μπορεί να υποστηρίξει τον πάσχοντα κερδίζοντας χρόνο για αυτόν, μέχρι να λάβει εξειδικευμένη βοήθεια.

 1. Στον γενικό πληθυσμό ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας
 2. Στους ήδη πιστοποιημένους ανανήπτες, που επιθυμούν να ενημερωθούν για νέα πρωτόκολλα ενεργειών ή να ανανεώσουν την πιστοποίηση τους.
 3. Σε όλους όσους θέλουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να μπορούν να υποστηρίξουν ένα θύμα Καρδιακής Ανακοπής.
 4. Σε εταιρείες που θέλουν να κάνουν ένα Δώρο Ζωής στους εργαζόμενους τους δίνοντας τους τα εφόδια να αντιμετωπίσουν ένα επείγον περιστατικό εντός και εκτός χώρου εργασίας.
 5. Σε εταιρείες που θέλουν να εναρμονιστούν με την Νομοθεσία (ΦΕΚ 219/τΒ/22.2.2007 και Ν. 3850/2010) και να πιστοποιήσουν το προσωπικό τους στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση  (CPR) και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED).
 1. Νομοθεσία και πρώτες βοήθειες
 2. Υπηρεσίες Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (112 – 166)
 3. Ο ρόλος του πρώτου βοηθού
 4. Εξοπλισμός πρώτων βοηθειών
 5. Προσωπική υγιεινή και ασφάλεια
 6. Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)
 7. Αρχική εκτίμηση – Αναγνώριση θύματος καρδιακής ανακοπής 
 8. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (CPR) (ενήλικες, παιδιά, βρέφη) – ⚠️ Νέες κατευθυντήριες οδηγίες ERC Covid-19 Guidelines
 9. Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED)
 10. Πνιγμονή (ξένο σώμα στον αεραγωγό – ενήλικας, παιδί & βρέφος)
 11. Θέση ανάνηψης
 12. Συνεχής αξιολόγηση και φροντίδα
 13. Αναφορά στην ΚΑΡΠΑ παιδί/βρέφος

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει όλο το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό και εξοπλισμό που χρειάζεται για την διεξαγωγή του σεμιναρίου

 1. Φάκελος σεμιναρίου
 2. Γραφική ύλη – Έντυπο υλικό
 3. Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών – Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
 4. Προσωπικά υλικά για τον κάθε εκπαιδευόμενο
 5. Μέσα Ατομικής Προστασίας
 6. Ροφήματα – Σνακ
 7. Εγγραφή στα μητρώα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC)
 8. Καταχώρηση στην εκπαιδευτική πλατφόρφα του Ευρωπαικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (Cosy – ERC) με δημιουργία προσωπικού προφίλ στον Οργανισμό και πρόσβαση σε e learning, στο εγχειρίδιο κατευθυντήριων οδηγιών και σε εκπαιδευτικά βίντεο
 9. Πιστοποιητικό εκπαίδευσης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council)

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από πιστοποιημένους και έμπειρους εκπαιδευτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης με πρωτοποριακές μεθόδους  διδασκαλίας, οι οποίοι παρακολουθούν και είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις εκάστοτε νέες κατευθυντήριες οδηγίες.

Οι μέθοδοι διδασκαλίας πληρούν  τα πρότυπα διεθνών οργανισμών και συνδυάζουν οπτικοακουστικό υλικό και πρακτική άσκηση.

Ο εκπαιδευόμενος καλείται να εφαρμόσει σε σενάρια τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Βασικό κόστος σεμιναριου: 50€

Σε περίπτωση που ανήκετε σε μία από τις παρακάτω εκπτωτικές κατηγορίες τότε επωφελείστε έκπτωσης 20% και το τελικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 40€.

Εκπτωτικές Κατηγορίες:

 1. Άνεργοι
 2. Φοιτητές
 3. Μονογονεϊκές Οικογένειες
 4. Πολύτεκνοι
 5. Συνταξιούχοι
 6. Σώματα Ασφαλείας
 7. Εθελοντές – Μέλη Πολιτικής Προστασίας
 8. Friends & Family Pack (συμμετοχή 3 ατόμων και άνω)

Οργάνωση / Παρακολούθηση Σεμιναρίου

Θέλετε να οργανώσετε μία εκπαίδευση για το προσωπικό της εταιρείας σας;

Καλέστε μας στα τηλέφωνα 2160705214 / 6909166306 ή στείλτε μας email στο info@safetyandrescue.gr και ένας σύμβουλος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ώστε να επιλέξουμε μαζί το καταλληλότερο πρόγραμμα για εσάς και το προσωπικό σας!

Είστε ευαισθητοποιημένος πολίτης και θέλετε να παρακολουθήσετε και να πιστοποιηθείτε στις πρώτες βοήθειες;

Καλέστε μας στα τηλέφωνα 2160705214 / 6909166306 ή στείλτε μας email στο info@safetyandrescue.gr και ένας σύμβουλος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας ώστε να σας καθοδηγήσει στο καταλληλότερο πρόγραμμα για εσάς.

Στο Ημερολόγιο Εκπαιδεύσεων* μας μπορείτε να δείτε τα άμεσα προγραμματισμένα σεμινάρια μας ανοιχτά προς ιδιώτες (Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς με νέες ημερομηνίες,σεμινάρια και πόλεις)

*Σε περίπτωση που δεν βλέπετε στο αναρτημένο πρόγραμμα την πόλη που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κάποιο σεμινάριο μας, ενημερώστε μας!

Επιθυμείτε εσείς και η παρέα ή η οικογένεια σας να εκπαιδευτείτε στις Πρώτες Βοήθειες από έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές;

Καλέστε μας στα τηλέφωνα 2160705214 / 6909166306 ή στείλτε μας email στο info@safetyandrescue.gr και θα δημιουργήσουμε παρέα μια εκπαίδευση αποκλειστικά για εσάς!

Η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο σας ή σε δικές μας εκπαιδευτικές αίθουσες σε μέρες και ώρες που εσείς επιθυμείτε (κατόπιν συνεννόησης)

Translate »